trešdiena, 2013. gada 27. novembris

Gaidīšanai

Vakar vakars gan nesanāca tik rāms, cik bija plānots, bet tā gadās.. Par spīti visam, ņēmu savus bumbuļu krājumus, noklāju baltu palagu, apkrāmēju visriņķī sev riekstus, pērlītes, piparkūkas, knibuļus, grabuļus, priežu skujas, iespraudu kontaktā līmpistoli un sarunāju ar iedvesmu, ka viņa tā ātri un koncentrēti un TŪLIŅ UN TAGAD pie manis atnāks un mēs kopā fiksi, fiksi salipināsim mirdzošus un ne tik mirdzošus (pēc pasūtījuma) vainadziņus. Vainadziņus gaidīšanai. Adventes, Ziemassvētku.. jebkā gaidīšanai. Svētkiem, vienvārdsakot. Tā jau saka, ka gaidīšana arī ir svētki.

Šis mans, jau pieminētais viss-kass-labi-daudz-un-raibi dekors. Nekā lāga nevar nobildēt kopskatu, bet taustāmā formātā izskatās vēl labāk. Tāpat kā visi pārējie, dzīvē VĒL skaistāki! :)

Šis ir mierīgais, riekstaini brūnais, sirsniņpiparkūcīgais un pūcīgais. Ceru, ka nesīs siltus mirkļus, sirsnīgas sarunas, mirdzošus brīnumus un prieku gan gaidīšanas svētku laikā, gan pašos svētkos, gan arī ilgi, ilgi pēc tam!


Šis ir lillīgi rōzais, košuma nesējs, gaisa jaucējs, jautrības radītājs, mirdzētājs. Ceru, ka tas dos košāku skatu uz ikdienu, brīdi skaistu atmiņu mirkļu pārcilāšanai, iedvesmu ikdienas darāmo darbu raitākam ritumam un skaisti ieskandinās svētkus un visu, kas ar tiem saistīts!




Šis ir spoguļmirdzošais, rožainais, pūkainais. Ceru, ka šis vainadziņš dos mirdzumu darba dienām, spēku ikdienas skrējienam, palīdzēs ieraudzīt radošas domas bumbuļu atspīdumā un  gan nomierinās, gan uzmundrinās kad nepieciešams! 




Šis ir sniega rožu, odziņu, klūdziņu viesu sagaidītājs. Ceru, ka šis durvju dekors sagaidīs mīļus viesus, apsveicināsies ar kaimiņiem, pavadīs un sagaidīs iemītniekus pirmssvētku un svētku gaitās, sargās māju un nesīs prieku sirdī ik dienas!


Tādi mani radījumi. Jocīgi gan skan... šķiet, ka radījums ir kas briesmīgs. Briesmonīgs.. Bet man šķiet, ka mums kopā ar iedvesmu sanāca labi. Koši. Kaut kā īpašāk, kā citus gadus. Varbūt tāpēc, ka mācos labāk sarunāties ar sevi visos slāņos un plānos. Kas to lai zina.. 

Koši!!

otrdiena, 2013. gada 26. novembris

laiks un laiks un šis tas padarīts



Laika plūdums esot ļoti subjektīvs. Pilnībā atkarīgs no katra indivīda personīgajiem uzskatiem, attieksmes pret  notikumiem, dzīves pieredzes un brieduma pakāpes. Tā runā. Un tā jau arī ir. Ja lietas ir interesantas, laiks skrien. Ja notikumi ir garlaicīgi, laiks velkas. Ja no kaut kā bailes, laiks šķiet bezgalīgi tuvojamies bailes izraisošajam punktam. Ja kaut ko idzīvojam no visas sirds, tad minūtes un stundas aizplīvo nemanāmi. Un tā bez gala.. Tāda filozofija par tēmu laiks, tajā sakarā, ka šķiet, ka mans laiks kaut kur ir aizskrējis, aizplivinājies, aizlidojis, aizlēkšojis vai aizlāčojis mērkaķa ātrumā. Darāmo darbu saraksts iztērējies, visi punkti sadarīti. Taisu jaunu. Bet varu pastāstīt mazliet par iepriekšējiem. 
Adventes vainadziņi. Nu labi, šis punkts vēl nav lāga pabeigts, jo esmu tikusi tikai līdz sava adventes dekora izveidei, bet šonedēļ noteikti taps arī pārējie īpašajiem un mīļajiem. Atsevišķs posts sekos. Garantēju. Adventes vainadziņi man vienmēr kaut kā patīk, tajos tik daudz var ielikt, tik daudz pastāstīt, tik daudz nolasīt, sajust, sasmaržot..

Saņemt pasūtījumu. Labs punkts. Patiesībā gan biju to nosaukusi vienkārši „Pasts” , jo bija jādodas uz pastu pēc sava kārtējā aliexpress sūtījuma. Šoreiz H&M kleitiņa. Kvalitāte laba. Krāsas košas. Vienīgais, ļoti vasarīga. Būs jāliek, lai gaida vasaru.. kaut gan.. ar legingiem un lillāto jetija jaku (paldies, mammu!!) kopā varētu iet diezgan labi. Galvenais jau, lai kājām silti esot! :)


Dāvanu karte. Jā, tieši tā – dāvanu karte. Aizbraucu saņemt savu Facebook konkursā laimēto dāvanu karti lidojumam ar paraplānu. Pilnīgs trakums, bet noteikti izlidināšos. Jāsagaida tikai sniedziņš, lai skaista Rīga no augšas. Smieklīgi tas, ka es spiežot „like” un „share” padomāju, ka nu bez šitā gan es varētu iztikt.. :) še Tev! Tā kā uzmanīgi!! Kosmoss visu dzrid! 

Lekcija „Prāta noslēpumi”. Ar to nobeidzu pagājušo nedēļu. Sarmītes Mandalu pasaulē viesojās jogas pasniedzēja Ilze Elīza Palma  ar lekciju par prāta noslēpumiem. Ļoti jauks vakars ar jogas vingrinājumiem, maziem noslēpumiem, lieliskiem eko kārumiem, interesantu informāciju, apburošām košī zvanu skaņām (aaa, fantastiski. Es gribu, gribu tādu sev! Lūdzu, lūdzu! Salavecīti, dzirdi??!!!) un dziedinošu meditāciju. Ļoti jauks nedēļas noslēgums, kas fantastiski skaisti savelkas ar jaunās nedēļas iesākumu...

Un te nu par iesākumu – GLEZNOT!! ES BIJU GLEZNOT! Es biju un iešu vēl! Nu tas ir tik forši. Lai arī sajūta, ka visu esmu aizmirsusi un roka neklausa, tomēr kaut ko uzkleksēju. Bet ne jau tas ir galvenais. Galvenais tā meditatīvi terapeitiskā sajūta, kad var izbaudīt būšanu šeit un tagad, jo nekas cits uz pasaules vairs nav svarīgs kā pareiza kompozīcija, skice, krāsu izvēle, triepieni, otiņas, terpentīns, tūbiņas, ēnas, gaismas.. Un ja vēl foršā Ieva saka, ka man esot smuki tirepieni un es labi jaucot krāsas.. ak, nu ko gan citu vēl vairāk vajag. Prieks. Un pat galva uz divām stundām pārstāj sāpēt no tā vien, ka nekas cits nav svarīgi, tikai es un krāsas. Tā pacilājoši.:)


Lai arī jums gaišumiņš sirdīs, neskatoties uz visu apkārt notiekošo!

trešdiena, 2013. gada 20. novembris

vakara radošums

Uznāca iedvesma.
Sen tā nebija bijis.
Tad nu ļāvos un darbojos.
Tiešām sen nebiju darbojusies.
Pilnīgi prieks.
Tapēc bija jāuzorganizē fotosešen tam par godu ar visu tikko izrotāto micīti.
Mazliet gan  salīmēju pirkstus ar superlīmi līmējot klāt dārgakmeņus, tāpat kā mazliet vīlos tajā, ka man nav vecmāmiņas rokdarbu kastītes, kurā allaž bija atrodami visādi brīnumi - arī šujamadatas dzijai. Izmēģinājos visādi - parastajā adatā dziju ievērt nevar.. Nu neko, iepirkumu sarakstam pievienoju lielās adatas ar milzu aci. Bet tie jau tādi sīkumi. Gala rezultāts būs stilīgs un silts.
 
Piešuvusi savus dārgumus priecīgi prasu Jānim: "Kā izskatās?".
Jānis atzinīgi: "Stilīgi!".
Es ļoti vīzdegunīgi: "Es zinu!!!"
HAHA :)
 





..un protams, kā tad bez kaķa. Bez Parizas tak nekas nenotiek, lai gan šoreiz uz fočēšanos nemaz nebija naska. Turējās pretī visām četrām, bet tāpat - I WIN :)
 
Labu nakti visapkārt! Lai krāsaini sapņi un mirdzošs rīrīts!
 
S!M

otrdiena, 2013. gada 19. novembris

īsti laba lapa šopoholiķēm :)

Šeit vēl viens darbiņš no darāmo darbu saraksta - aliexpress pirkumu vizualizācija. Dažus vēl gaidu, bet daži jau ir klāt. Pulkstenis jau pamanījies izceļot pa Norvēģiju, Īriju, Lietuvu un Sardīniju. Priežu legingi gaida piemērotu brīdi, lai taptu uzcirsti, tāpat kā superīgā putnu sienas uzlīme gaida, kad nokrāsošu koridora sienas, lai taptu uzlīmēta. Sūtījumi atnāca vidēji 2-3 nedēlū laikā, lai gan solīts ir līdz pat 60 darba dienām. Sūtīšana par baltu velti. Maniem niekiem arī muitas nekādas nav. Uz pulsteņa bija raktīts, ka tās ir "plastic toys", bet uz parējā, ka "gift". Daļu gan vēl gaidu no pasūtītā, taču par jau saņemto esmu sajūsmā!! 
Lūk, šīs ir  manas no www.aliexpress.com pasūtītās lietas. 

Tagad esmu "uzlikusi aci" uz kājām gaisā karināmu puķu podu. Domāju tik, kur to piekarināšu, bet skaidrs, ka vajag!! :)


Saīsinu darāmo darbu sarakstu, jeb īsumā - Sardīnija caur manām sajūtām

Izskatās, ka atvaļinājums ir beidzies...
Laiks aizritēja nemanot. Sākumā škita, ka divas nedēļas ir TIK daudz, bet beigu beigās, šodien attopos darbā un tā arī nesaprotu – biju kur vai nebiju. Tikai aizdomīgi pietuvojusies pirmā advente (jāsteidz lipināt vainadziņi), patriotiskie svētki  un starojošā Rīga pazibējuši garām nepamanīti un darāmo darbu saraksts izaudzis garumgarš. Ķeros klāt un daru. Šis manu sarakstu saīsinās. Punkts saucās – kopsavilkums par Sardīniju. Tad lūk, īsumā pa punktiem:
  • Kopējā noskaņa āfricīgi – arābiski – indiski – itāliska. Interesants apzīmējums, bet tieši tāda arī šķita šī sala. Vismaz tās vietas, ko izpētījām. Vidēji  dienā +18/20 grādi silts, saulains, zilzaļā vidusjūra, agāves, dateļpalmas, vietējais krāmu tirdziņš, šauras ieliņas, kurās ieslēpušās visdīvainākās iestādes, mazi mini automobīļi, nodauzīti no visiem stūriem un, protams, saldējums.
  •  Kulinārais baudījums – vēderam tīkams. Saldējums – itāliski gards, tikai daudzās gelateria nav nekādu uzrakstu vai arī tie ir Itāļu valodā. Mēģinājām pēc krāsām. Zilā nepatīk – neņemu, rozā patīk – ņemu. Picās gan mazliet vīlos  - bija labas, taču ne izcilas. Varbūt netrāpijās īstā picērija, kurā cep tik gardas picas, ka pat maizes maliņu bez liekas domas gribas noskrubināt ar baudu. Tiramisu – ņammu ņamma. Mēs gan to nobaudījām tikai vienā gastropabā, kurā  četrās dienās pamanījāmies paviesoties trīs reizes, taču tur tas bija tiktiešām izcils. Jūras ežus atradām pēdējā vakarā un tā arī nesaņēmāmies pagaršot. Taču gardu muti notiesājām milzu garneles – scampi un es nogaršoju Sardu culurgiones – kaut kas pelmeņveidīgs ar kartupeļu pildījumu. Tīri ok. Pārsteidzoši garšīgas bija arī viņu kūciņas – pardule, kas ceptas no rikotas siera un ir tādas nesaldas bet ar safrānīgi citrusīgu piegaršu. Vīns – o jā, lielāko ties tiešām labs izlejamais vīns. Nogaršoju arī viņu vietējo kokteilīti Aperol spiritz (tas bija TĀDS kārumiņš) un kadiķīgo Mirto liķieri. Abi šķita tādi dāmu dzērieni – viens dzirkstošs skaistam vakara iesākumam, otrs, upeņu balzamveidīgs, ar ko pakārumoties laiskos vakaros. Sieri arī bija izcili kopā ar svaigajām baltmaizes šķēlēm, olīveļļiņu un balsamico etiķi.  Un augļi.. vietējie mandarīni, hurmas, vīnogas.. bija arī granātābolu sezona, taču nesapratām, kā tos viesnīcas apstākļos izķidāsim, tādēļ klāt neķērāmies.
  • Tūrisma objekti gan bjia tādi pašvaki. Tā kā galīgā nesezona – lielāko ties viss ir ciet. Braucām uz MINI SARDĪNIJU salas vidienē, taču arī tā ciet.  Taču ar auto apbraukājām abus krastus cik tālu nu spējām. Pa ceļam manījām vairākas „spoku pilsētas”, kurās viss ciet un nav nevienas dzīvas dvēseles. Īpaši spocīgi braukt tādām cauri pievakarē, kad mazliet jau krēslo. Ielu apgaismojums iededzies, taču mājām slēģi ciet un tāda pamestības sajūta. Toties vasarā noteikti šiet dzīve kūsā uz visiem 100.
  • Vēl kas šķita atzīmēšanas vērts.. nu, protams, šaurās ieliņas ar pēkšņām trepēm galā. Tā džeimsbondīgi, goda vārds. Šķiet ka te spiegi varētu mukt caur iekšpagalmiem. Būtu varena pakaļdzīšanās ar neiztrūkstošu nobraucienu lejup pa kāpnēm, vietā, kur iela pēķšņi beidzas, kā arī, pilnīgi noteikti, iesprūšana kādā ļoti šaurā šķērsieliņā.
  • Jocīgi vēl šķita augstie tualetes podi. Nu goda vārds, ĻOTI augsti! :D  Pavisam jocīgi šķita arī tas, ka lidostā iekāpšana lidmašīnā notika tikai caur priekšējām durvīm un pasažierus laida „pa porcijām”, lai neveidojas liela drūzma. Tādi brīnumi vēl nebija pieredzēti, bet.. kā jau lasījām ziņās par ciklona „kleopatra” nedarbiem Sardīnijā, tad, kaut vai pa logu būtu ar mieru rāpties iekšā lidmašīnā, lai tikai tiktu mājās. :)

Atā, atā Sardīnija, majās tomēr ir vislabāk!!

sestdiena, 2013. gada 16. novembris

Piedzivojumi cela uz City of Angels

Piedzivojumi turpinas. Tagad karta pienakusi Sardinijas atklasanai. Iesakums visnotal aizraujoss, kad Kaunas lidosta, pec drosibas skeneru "caurejas" konstatejam, ka musu jaunais super mega fociks, kurs izbrauca cauri pirmais, ir paspejis pus minutes laika izkupet gaisa.. Adrenalins uzsitas ne pa jokam.. Kamer lidostas drosibas kontroles darbinieki dodas parskatit video ierakstus, es sezu un pukojos uz so stulbo situaciju, Janis dodas pasrocigas garnadzu medibas. Un atrod ar, ta ka celojuma sakums beigu beigas beidzas labi!
Ienemam vietas Ryanair lidojosaja autobusa un pec 3 stundu lidojuma esam Sardinija, Cagliari (Kaljari). Izkapjot no lidmasinas uzvejo vasarigs gaiss - ara 17 gradi. Mums biezas jakas un zabaki.. Konstatejam, ka kofera saturs lidzi pa biezu, bet kas to vareja zinat? Vel dienu ieprieks seit tika solits vejs un lietus.  Bet labi, ka ta! Strunts ar drebem!! 
Ievertejam vietejo vilcienu satiksmi un pec 2 pieturam esam centra. Viesnicu ari atrodam viegli. Ou, super, viss tiesi ta, ka booking un tripadvisor saka. Ir uz 9!! The Place Cagliari.
Te dazas bildes no numurina. 
Ja, ja! Musu numurina ir vanna gulamistaba un kristala lustra! 
Viesnicas ipasniece nekavejoties izsniedz ari pilsetas karti, transporta un restoranu ieteikumus. Pedejos izmantojam nekavejoties, jo veders ruc. 
Dodamies uz Corso Dodici gastrobaru. 


Fantastiski! Krodzina bezgala dizainigs interjers un pilns ar vinu dzerosiem, skaliem italiem (sardiem). Ari mes nestsakamies no otras vina glazes, kamer baudam sieru izlasi un salatus ar tunci un astonkajiem.
Saldajam nav vietas, lai gan tiramisu izskatas TIK kardinoss.. To ari nobaudu nakamaja diena. 
Ir tiesi tik labs, cik iedomajos. Mmm..
19 gradus siltaja, nakamaja diena izpetam vietejo soppinga ielu, parkus, palmas, pavus un pa gabalu ari roza flamingo. Pa gabalu, jo, diemzel, iekapam neistaja autobusa. Bet ari pa gabalu ir labak, ka nemaz!
 ..un pavu kalna virsotne tik silti..

Laiskojamies un focejam taurenus. Ir labi nekur nesteigties un sajust to, ka pasam ir vara par savu laiku.. Neaprakstami..
Pec krietnas iztaigasanas augsup/lejup pa kalniem, ka isteni vietejie viesnica atplistam. Siesta ka neka.. :)) Vakarinas samedijam picu. Kas to butu domajis, ka pica ar grilletiem darzeniem var but tik garda!! 
Notestejam ari vietejo Ichnusa alu. 
Labs. Viss seit ir labs. Ari vinu pietejie karumi pardulas un mirto likieritis, kuru sanemam ka complentary drink pec picas. 
Pardulas: 
Vel sarsksta diezgan notestestejamo lietu. Tas ari centisimies apgut pa atlikusajam 2 dienam, jo te raksta, ka: - "Cagliari is the City of Angels. According to a legend.." 
Nu, ka tad lai necensas pec iespejas vairak sajust? :))

Silti un saulaini sveicieni visiem!!


Xx

P.s. Iesaku iecekot Postgram appu. Ka jaunam lietotajam iesakums bez maksas. Vakar nosutiju vienu no savam trim bezmaksas kartinam ar personigo Instagram foceni. Redzes, cik atri aizsutisies, bet atkrit pasta meklesana un marku pirksana. Izi-pizi!

Xx


sestdiena, 2013. gada 9. novembris

Kārumnieces kārumiņi

Ja nu par piedzivojumiem, tad redz kur vel dazi. Garsigie. Mmmm.. :))

 Irija Ziemassvetki raita riksi seko Haloviniem. Nespeju atraut acis no sis Ziemassvetku ziedu kleitas, kas rotaja vienu no Dublinas shoppinga ielas veikala skatlogiem.
Skaista, vaine?

Un turpat, rau, puski ar.. Ja, pareizi, ar pupoliem :D
Tiesam, pupoli! Nez, kura gravi noskiti?

Un ja jau esu iecekojusies shoppinga iela.. Tad jau ari shoppings.. Konstateju, ka seit visus veikalinus parnemis sarkano rutinu vilnis.. Laujos, raujos lidzi un ta nu tagad man ir sarkanrutains, stepets dzemperitis un vel paris nieki, bet galvenais top - super - uber - mega pirkums ir sie kicigi divainie, caurspidigie gumijniecini, kuru noskanu varu radit pati un pieskanot jebkuram apgerbam variejot vien ar zekitem. Rau, sis ar zemenitem tik kardinosas :))
Strawberry socks
My new, transparent love :))
Te fotosesija Aidana dzivokli. Being human filmesanas aksesuari, Hobitta ordeni un aiz muguras atslega (to gan neredz) ar kuru Hobitt filma ruki atslegs savu kalnu. :))

Te ari citi kardinajumi - gastronomiskie, kuriem lavos atvalinajuma laiskuma ne nieka nesatraucoties par formu. Aplis tacu ari ir forma??? :D

Noskaniga francu kafuziti fantastiska darzenu kremzupa un kukas, kuras izkusa uz meles atrak par fotoaparata atrasanu soma.
Rau, blodina tik pat jauka, cik zupa. Ar lauvinu. Sajutos VIP viesis.

Fully booked ELY restorans, kura galdinu dabujam tikai pateicoties musu Hobitzvaigznei - Aidanam. Omg.. Viss bija neaprakstams. Gan noskana, gan dizains, gan viesmilu rosisanas un, protams, pats ediens. Debeskigs. Zivs ar nenosakamam, bet neaprakstami gardam piedevam, ka ari saldais. Namm. Un sajuta ar laba :))
Bezgal glits gaitenitis ELY restorana ar dzivo augu sienu un vinu.
Augstak mineta zivs ar nenosakami gardajam piedevam.
Mans siltais plumju keksins ar vanilas salcuku.
Panna cotta ar radziniem un Pirsu. Special order.

Teatri popkorns!!! Tiesam??? Parsteigums un jauna pieredze, ko steigsus vajag apgut. Tas, protams, loti amerikanisko Westside storry sovu ststaj otraja plana. Nu.. Gaismas loti labas, dejosana un muzika..nu..labi, bet.. Nez, nospriedam, ka tomer ne tik loti, cik loti labi maksaja bilete :))
Sis Dublinas Board Gais Energy theater.
Mes ar Pirsu. Es STAVA sajusma :))

Ou, te  jau Atlonas THAI restoranins. Tik loti Taizemiska garsa. Vien ara temperatura atgadina, ka esam Irija, jo kompanija ta pati jautra un garsas tas pasas asas. Same same, but .. different. HA HA :))
Startetis - no visa pa druskai.
Mamma parakaja sajusma metas virsu :))

Tadi nu mani Irijas karumini. Vel dazas dienas seit un tad nakamais, Italijas garsu un sajutu piedzivojums divata ar viru. Izklausas tik labi!!
Nammmm...