piektdiena, 2013. gada 4. oktobris

Kruasānīgi

Bonjour!
Tieši tā šorīt gribās sasveicināties ar pasauli. Tā franciski. Un mazliet brīvdieniski. Ir tik forši, ja rīts iesākas mazliet citādi, kā ierasts, tad noteikti būs pilnīgi citāda (zinu, ka daudz, daudz labāka) diena.
 Lai arī jums būtu iespēja ko tādu (domājams, ļoooti labu dienu) uzorganizēt, nepieciešams ir pavisam nedaudz.. tik vien kā agra sapulce darbā, kurai galds jāsaklāj laicīgi. Tas nozīmē - darbā jābūt agrāk. Nav laika čammāties, tāpēc brokastis pa ceļam mašīnā. Ak jā, nu izklausās pēc vienas vienīgas steigas, BET nē, tas bija TIK forši :) Tāda brīvdieniska sajūta. Šķita, ka dodamies piedzīvojumā nevis vienkārši uz darbu. Tas tādēļ, ka mums ģimenē tā iegājies, braucot kādā tālākā piedzīvojumā brokastis allaž ēdam mašīnā, lai netērējas laiks un piedzīvojums sākas ātrāk. Un šorīt bija tieši tāda sajūta, ka būs piedzīvojumi. 
Pirmais, garšas piedzīvojums jau tika nobaudīts. Izcilie Cadets de Gascogne kruasāni, šokolādes maizītes un biezpiena čībiņas.. mm.. Lai arī pirkti vakardien, joprojām garšoja lieliski. Par svaigiem vispār pus karaļvalsti var atdot. Tiešām tie ir labākie kruasāni, kādi pie mums ēsti. Nu par Franciju jau ir cits stāsts.. Noslēpumainajā Parīzē, tāpat kā saulainajā Nicā tiem ir pavisam cita garša..jo.. nu tā taču ir Francija, tur viss ir citādāk.. Aizsapņojos.. laikam gribas atvaļinājumā :) Taču par kruasāniem runājot, ne velti portāls www.kursuzsauks.lv raksta, ka (citēju) - "Nelielajā franču konditorejā (patisserie) katru dienu cep svaigus kruasānus gan ar siera, gaļas pildījumu, gan bez tā. Labākie kruasāni Rīgā. Piedāvājumā ir arī īstas franču bagetes. Šokolatīns kopā ar tasīti cafe au lait un franču presi nu gluži kā Parīzē. Piedāvājumā ir arī svaigi spiestas sulas. Vieta ar šarmu. Maiznīcas saimnieks ir francūzis, kas jau vairākus gadus dzīvo Latvijā, pārvietojas ar velosipēdu un katru dienu konditorejas iztrādājumus cep ne tikai paša kafejnīcas apmeklētājiem, bet arī apgādā citus restorānus ar svaigi ceptām franču maizēm un maizītēm".
Un piedzīvojumi šodien noteikti turpināsies - vakarā došos uz Riga Fashion Mood. Apmeklējums gan būs ar nelielu darba piegaršu, taču tas noteikti netraucēs sasmelties jaunās vēsmas un piesapņot pilnu galvu ar jauno, modīgo "gribuuuuuuuu" lietu sapņiem :)

Foto no elrasbaking.blogspot.com
Lai jauka, piedzīvojumiem bagāta piektdiena 
un brīvdienās viens vienīgs franču miers ar kafiju, avīzi un kruasānu! :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru